четвъртък, 22 януари 2009 г.

Кинефикация

От Ловеч се насочваме към Плевен, където навремето имаше цели 3 кина - Димитър Благоев с 2 салона, Москва и Освобождение, барабар с Киновидеоклуба. В Освобождение един път чаках да продадат билети на 5 човека, че да пуснат филма - Криминале.  Мисля, че се сещаш, какво се случи след като Кинефикация (ма много хубаво име, бе) беше приватизирана. 

От салоните на Димитър Благоев не знам какво стана, но в сградата има магазин за чалга, Москва е бинго зала, а Освобождение е казино, в скоро време - и боулинг. През 90-те работеше единствено салончето на Галактика в бившия партиен дом, което наскоро също затвори. Преди месец събитието на десетилетието в града - откриването на Сентрал Мол Плевен в бившата сграда на ОББ възстанови киноподаването с, представи си, Арена! Е, с един салон, но от сърце. Гледам, не се получава особено забавно, затова приключвам. А, да - снимката достига до вас с любезното съдействие на сътрудник Александър. Та-дааа.

3 коментара:

Aleksandar Krumov каза...

От бащините разкази имам спомени, че даже са били повече от три кината. Жалка девалвация. Торентите убиха кината в провинцията.

BG Teens каза...

За съжаление навсякъде е същото положение... но за сметка на това чалга клубове никнат навсякъде

trakatumka каза...

В Плевен отдавна не се получава забавно, а цялата история със закриването на кина и появата на ненужни "молове" е още една причина никой млад човек да не иска да се развива(по някакъв начин) там. В това число включвам и себе си.