вторник, 20 ноември 2007 г.

Мазане

Ето го и най-накрая втория постинг - пак не е плакат, но е една от ония табелки.

Посланието не е забавно само по себе си, но иде да покаже, че за да участваш в кампании по безопасност на труда, не е необходимо да си завършил начално образование. От типографска гледна точка е интересна защото серифни шрифтове са се ползвали рядко, поне в този тип медия. Но стига типография, че почвам да те губя... чакай, чакай, не цъкай хикса - по-долу има голи мадами!

Няма, бе. Ама ще ти разкажа за сложнотията на колекционерството. Табелки като горната са на изчезване, обикновено попадат на мушката на разни селтаци, решили да попуцат с въздушната пушка на баща си. Така че свалянето им и прибиране на топло място не е чак толкова вандалско.

Тази ми е подарък (мерси!) и както е видно е прибрана от някой запустял цех. Аз лично не съм крал табелки (за разлика от бирени чаши), по-скоро съм прибирал захвърлени такива. Веднъж с един приятел въоръжени с клещи ходихме по тъмно да сваляме една доста забавна, но се провалихме като Уили Койота, само дето не ни падна скала върху главите. Та сега кича терасата предимно с не'кви като "Образцов дом" и "Канцелария". Има и една по-яка, ама за нея друг път.

Няма коментари: